Vår historie

 
 

Vår historie begynner i 1947, da Kristiansens eftf. åpnet en slakterbutikk med pølsemakeri i bakgården. I årenes løp har flere små pølse- og kjøttforretninger fra Oslos østkant slått seg sammen og dannet det som i dag er Åkeberg Skoglunn.

 

Fra vår beskjedne begynnelse, har Åkeberg Skoglunn vokst til å bli en mellomstor kjøttbedrift med et bredt sortiment som dekker behovene til storkjøkken, catering, grossister, sykehjem, bensinstasjoner, gatekjøkken og dagligvarebutikker. På 1990-tallet, da bedriften holdt til i Grenseveien, ble tradisjonsrike kjøttprodukter som wienerpølser produsert for de ikoniske pølsekioskene som en gang prydet Oslos gater. Det er få igjen, men de er fortsatt veldig populære blant nabofolk og tilreisende.

Bybildet har endret seg med tiden. Mange av pølsekioskene er erstattet av moderne gatekjøkken med et bredere mattilbud. Selv om vi savner pølsekioskene, har vi omfavnet forandringene og tilpasset oss den nye tiden. I dag er vi stolte produsenter og leverandører av hamburgere, nuggets, kebab, pølser og tidløse påleggssorter — alt med Åkeberg Skoglunns kvalitetsstempel. Vi er en stolt familiebedrift med tre generasjoner som brenner for kjøttfaget og som sammen med våre erfarne fagfolk tenker at kun det beste er godt nok. Flere av våre produkter har vunnet priser og smakstester, og våre medaljer i NM i kjøttprodukter henger stolt på veggen.

 

Vår produktutviklingsgruppe jobber kontinuerlig med å finne nye og spennende smaker, og vi samarbeider tett med våre kunder for å skape produkter som møter dagens krav og ønsker. Vårt splitter nye prøvekjøkken på Manstad i Fredrikstad kommune representerer vårt ønske om samarbeid, innovasjon og kvalitet.

I 2013 utvidet vi vårt samarbeid med Øivind Karlsen (Manstad Kjøtt AS) og flyttet hovedparten av vår pølseproduksjon dit. Bedriften som ble etablert i 1964 av Øivind og Reidun Karlsen i Onsøy kommune, er kjent for å ha Østfolds beste pølser. Sammen har vi vokst, og vi kan tilby kjøttvarer av høy kvalitet til store deler av Østlandet under merkevarene Åkeberg Skoglunn, Øivind Karlsen og Halal Produsenten. I 2016 tok vi et stort skritt og flyttet produksjonen fra Grenseveien til "Kjøttbyen" på Furuset i Oslo. Flyttingen markerte starten på en ny æra med vekst og utvikling, og i 2023 ønsket vi Eng Fugl AS velkommen som det nyeste medlemmet i familien.

 


Syverkiosken på Alexander Kiellands plass.

 

Trygve Skoglunn leverte populære pølser til Mor i bakken på Kampen.   


Ryen-bua på Galgeberg.