Kjøtt med talefeil

opprettet den under Oppskrifter

Kjøtt med talefeil
Kjøtt med talefeil
Kjøtt med talefeil
Kjøtt med talefeil

Kjøtt med talefeil

Antrekå med bærné og påmmfri? Nei, nei og nei. Det uttales angtrekåt't, bærne's og påmfrit't. Knapt noe i matverden uttales så galt så ofte som den hellige treenigheten entrecôte med bearnés og pommes frites.

 

Hvordan pannesteke entrecôte?

 

Kjøttstykke 250-300g
Solsikkeolje
Smør
Hvitløk
Rosmarin (frisk)

 

"Alle kan koke, bare de beste kan steke."

 

Ta entrecôten ut av pakningen og ut i romtemperatur et par timer før steking (pakk i tørkepapir). Dryss salt på hele kjøttstykket. Sett pannen på glovarm plate (gjerne jernpanne), ha litt solsikkeolje i pannen. 

Vær så god til kjøttstykket. 

Brenn av på alle kanter.*) Ha i godt med smør (2-3 ss), to hvitløksfedd og gjerne en rosmarinkvast. Øs smør over kjøttstykket (snu det innimellom). Total steketid: fem-seks minutter. Kjøttstykker er ulike, derfor: Kjenn på det underveis. Det skal være litt motstand (som "ballen" under tommelen din når du tar tommel mot pekefinger). 

Ut av pannen og på en trefjøl, la hvile i minimum fem minutter (uten tildekning).**) Litt vann i pannen, stek ut pannen, i med en klatt smør og vips: Nydelig sjy- /pannesaus. Vær så god og vel bekomme.  

 

*) "We de know for a fact that searing does not seal", har Heston Blumethal sagt. Altså: Å tro at vi kan forsegle kjøttet for at kjøttsaften ikke skal sive ut, er bare tull. Vi sørger for maillardeffekten (stekeskorpe).

 

**) Vi hviler kjøttet etter steking for at kjøttsaften -- som har gjemt seg innerst i kjøttstykket under steking -- skal bre seg ut i hele kjøttstykket før du skjærer i det.

 

PS! Ikke ha for mye kjøtt i pannen på samme tid, da koker du snarere enn steker kjøttet. Enten flere panner samtidig eller stek i flere omganger. 

 

 

Skrevet av: En kjøttelsker


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din